Eervolle vermelding Roodbaards Rijkdom bij Rene Pechere Prijs 2013!

Het boek Roodbaards Rijkdom, landschapsparken Noord Nederland 1800-1850 (Friesland, Groningen, Drenthe), geschreven door Els van der Laan-Meijer en Willemieke Ottens heeft een eervolle vermelding gekregen bij de literaire René Pechère Prijs 2013 die zaterdag 14 juni uitgereikt werd.  Lees hier het juryrapport

De bibliotheek René Pechère, een documentatiecentrum van internationale befaamdheid op het vlak van tuinkunst en landschapsarchitectuur, heeft dit jaar de Literaire René Pechère Prijs 2013 uitgereikt. Met deze tweejaarlijkse prijs, die in 2011 in het leven is geroepen, wil de instelling de belangrijke wetenschappelijke, literaire boekuitgaven met als thema de tuinkunst en/of landschapsarchitectuur in de kijker plaatsen en onder de aandacht van een ruim publiek brengen.

Een leescomité samengesteld uit leden van de jury stelde in samenwerking met een gespecialiseerde boekhandel een exhaustieve lijst van in het Nederlands geschreven boeken over tuinkunst en landschapsarchitectuur samen. Er waren uit deze lijst vijf boeken genomineerd voor de literaire prijs. Het boek Roodbaards Rijkdom was een van de vijf genomineerde boeken.

De prijs ging naar Metropolitane Landschapsarchitectuur van Clemens Steenbergen en Wouter Reh.
De overige vier boeken, waaronder Roodbaards Rijkdom, kregen een eervolle vermelding. « vorige pagina